Guldkaka

Eller äggulekaka som den också kallas. Den har fått sitt namn från den mer gulaktiga fägen som den får av att man bara har äggulor i. När jag bakade mina påskhare-cupcakes fick jag flera äggulor över så då passade jag även på att baka en guldkaka.
 
Recept
4 äggulor
2 dl strösocker
75 gram rumstempererat smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smöra och bröa en form på ca 1,5 liter.
  • Rör äggulor och socker pösigt. Det blir lite vitaktigt i färgen.
  • Tillsätt smör, bakpulvver, vaniljsocker och mjöl.
  • Blanda tillsist i mjölken och rör till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Känn med en provsticka att kaka är torr i mitten innan du tar ut den ur ugnen.
 
//Sofia
 

Kommentera här: