Mini mums-mums

Jag har länge tänkt att jag ska göra egan mums-mums. Nu har jag äntligen tagit tag i det och det var ju inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara. Jag valde att göra mina i mini-format. Är dom dessutom så kan man ta två, super bra :)
 
Ett tips är att använda hushållsassistent/bakmaskin då det tar ett tag att vispa fluffet.
 
Sprisade och väntar på att doppas i choklad
 
Jag valde att ha vanljpulver istället för vaniljsocker därav att de är svart prickiga. Anledningen till detta var helt enkelt att jag glömt köpa nytt vaniljsocker. Jag tog då 1,5 tsk vaniljpulver. Smaken blev det ingen skilland på.
 
Recept (ca 40 stycken)
 
 
Fluff
4,5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl nykokt hett vatten
 
Topping och botten
ca 20 smörgåsrån
400 gram mörk choklad
1msk matolja
  • Börja med att blanda florsocker, vaniljsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke. Använd gärna en hushållssassistent om du har.
  • Koka upp vatten och blanda i gelatinpulvret och rör tills det löst upp sig helt. Viktigt att det löser upp sig ordentligt för att undvika att det bildas klumpar i fluffet.
  • Blanda den heta vätskan med övriga ingredienser. Vispa till ett hårtvitt skum. Det tar ca 10 minuter.
  • Stansaut rundlar av smörgåsrånen med ex en pepparkaksform, ett glas eller något annat runt.
  • Spritsa fluffet på kexen. Ställ sedan i frysen cirka 2 timmar.
  • Smält chokladen över vattenbad och blanda i rapsoljan och rör till en slät smet.
  • Häll chokladen i en kopp som är lite större än dina mums-mums så att du lätt kan doppa dem.
  • Doppa mums-mumsen i chokladen. Låt dem rinna av lite och ställ sedan i kylen för att stelna.
 
//Sofia
 

Kommentera här: