Geléhjärtan

Igår var det alla hjärtansdag och idag är det geléhallonets dag så vad passade då bättre än att göra egna geléhjärtan. Jag har alltid haft en tanke om att det skulle vara svårt att göra geléhjärtan men det var det inte alls insåg när jag hittade ett recept i tidningen Hembakat. Det är dock inget man slänger ihop i sista minuten då de behöver stå och stelna ett par timmar eller över natten.
 
 
 
Recept (ca 20 stycken)
6 gelatinblad
1 dl strösocker
2 dl koncentrerad jordgubbssaft
50 glykos
1/2 dl vatten
 
Pralinform i silikon
Neutral olja
Strösocker till garnering
  • Olja in en silikonform för praliner med neutral olja.
  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  • Blanda strösocker, jordgubbssaft, glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt blandningen koka upp och småkoka tills den når 120 grader. Ta kastrullen av plattan så att kokningen avstannar.
  • Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lägga gelatinbladen i sockerlösningen och låt dem lösas upp under omrörning.
  • Fördela blandningen i silikonformen och låt stelna i rumstemperatur, gärna över natten.
  • Tryck ut alla gelégodisarnaur formen och vänd dem i strösocker.
 
Jag valde att göra min gelégodisar i form av hjärtan men självklart kan dom göras i den formen man sjväl önskar.

//Sofia
 

Kommentera här: