Klassisk kladdkaka

Klassisk kladdkaka går alltid hem oavsett tillfälle. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet och alla har vi nog vår egen favorit av denna kaka. Jag har provat fler olika sätt att göra kladdkaka på och alla blir goda men min favorit är nog ändå denna då den blir så där krämig inuti som jag vill ha den.
 
 
Recept
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörja och bröa en form med löstagbar kant som är ca 21 cm diameter. Har du en mindre form blir kakan tjockare och kan behöva längre tid i ugnen, har du en större form blir den tunnare och behöver inte gräddas lika länge.
  • Vispa ägg och smält, avsvalnat smör väl. Tillsätt sockret och vispa fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Rör i blandningen i äggsmeten så att det precis blir blandat. Vispa inte för blir kakan lätt väldigt torr.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Känn efter med en provsticka så kakan är klar. Jag brukar ta ut min när provstickan fortfarande är lite kladdig.
  • Låt stå och svalna innan kakan serveras med grädde och bär.
  • Förvara kakan i kylen om det blir något över.
//Sofia

Kommentera här: