Mug cake

Mug cake är en kaka du gör i porslinsmugg i mikrovågsugnen. Det går snabbt och enkelt göra och är den perfekta kakan att slänga ihop när du blir akut sugen på något gott. Ingredienserna för att göra en mug cake har du säkert redan hemma i skafferiet.

Jag har testat många olika recept och varianter på mug cake. Receptet nedan är den varianten jag tycker är bäst. 
 
Recept (1 mug cake)
3 msk smör 
3 msk vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
 
  • Lägg smöret i en porslinsmugg so rymmer ca 3 dl och smält det i mikorvågsugn ca 30 sekunder.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Rör sedan ner blandningen med de torra ingredienserna i muggen med de smälta smöret.
  • Blanda i mjölken och rör till en slät smet.
  • Tillaga i mikrovågsugn ca 1-1 1/2 minut beroende på hur kladdig du vill ha den. Är det första gången du gör mug caken börja 1 minut och kör sedan 10 sekunder/gång tills kakan har den konsistensen du önskar.
  • Toppa med grädde, bär eller något annat gott. Eller ät den precis som den är.
 
Den vänstra mug caken på bilden är körd ca 15 sekunder längre i mikrovågsungen än den andra. Man ser tydligt hur stor skillnad det blir på hur kladdig kakan är.
 
//Sofia
 
Follow my blog with Bloglovin
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

skriven

Gud va gott

Kommentera här: