Pannacotta

Något som jag tycker är väldigt gott är pannacotta. Att det är den går att förbereda är dessutom bara ett plus. Pannacotta är möjligt att göra nästa med vilken smak som helst. I lördags gjorde jag en klassisk vaniljpannacotta med toppad med färska bär. Denna var bland dom bästa jag har gjort då den var lite krämigare än de jag gjort tidigare vilket jag gillade. 
 
 
Recept (8 personer)
 
1 liter grädde
3,5 gelatinblad
1 dl strösocker
2 vanljstångar eller 2 tsk vaniljsocker
 
  • Lägg gelatinbladen i blött.
  • Gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  • Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och socker i en kastrull. Använder du vaniljsocker blandar du i det istället för vaniljfröna och vaniljstången.
  • Värm gräddblandningen.
  • Ta upp gelatinbladen och lägg i den varma vätskan. Rör om tills gelatinbladen löst upp sig.
  • Låt svalna innan du häller i skålar, annars lägger vaniljen sig på botten i skålarna.
  • Garnera med valfri topping.
 
//Sofia
 

Kommentera här: