Hjärttårta

För ett litet tag sedan gjorde jag en tårta till ett litet firande av min födelsedag, sambons födelsedag och att min bror och hans flickvän hade förlovat sig. Temat på denna tårta var nästan självskrivet till att bli ett hjärta både till formen och dekorationerna. Jag visste att min brors flickvän älskar choklad så jag körde på ett säkert kort med hallonmousse och chokladmousse som fyllningoch den gjorde succé. Då hon även älskar fika och kakor och tårtor av alla de slag men aldrig hade smakat en tårta täckt med sockerpasta valde jag att täcka den och göra hjärtan av sockerpasta. Hon gillade även detta :)
 
 
//Sofia

30-års kalas

Igår hade vi 30-års kalas för sambon och självklart gjorde jag tårtorna till kalaset. Önskemålet var att det skulle vara fylld med hallonmousse och chokladmousse mellan sockerkaksbottnar så fyllningen var färdig bestämd flera veckor tillbaka. Dekorationerna däremot har varit svårare att komma överens om. Många tankar och ideér men till slut enades vi om hur dom skulle se ut. Blommor var ett av önskemålen som sambon hade så det blev det på den stora rektangulära tårtan. Båda tårtorna täcktes med sockerpasta och den lilla skar jag upp, rullade ut flikarna och la på massor med färska hallon och grovt hackad choklad.
 
 
Försökte få det till att se ut som om blommorna satt på en kvist som slingrade sig runt tårtan.
 
 
//Sofia

Tårtbotten och planering

Jag har precis tagit ur en tårtbotten ur ugnen. Testade ett annat recept mot vad jag brukar så det spännande att se hur denna blir. Än så länge verkar det lovande.
 
Jag håller även på att planera för kommande tårtor. Tårtbotten jag gjort ikväll ska bli en tårta till på lördag så den har jag redan full koll på men i övrigt väntar lite annat. Sambon fyller jämt i helgen och det ska firas nästa vecka och han har bestämt att det ska vara en stor rektangulär tårta mer än såvet jag inte i nu läget så planeringen fortgår. Måste bestämma mig så jag kan ordna med allt som behövs.
 
Planerar vidare.....
//Sofia