Saftiga blåbärsmuffins med crunch

Förra året plockade jag massor med blåbär och frös in som jag nu insåg att jag måste göra slut på. Först var jag inne på att göra en blåbärspaj med sambon ville hellre ha muffins så jag slog ihop dessa och gjorde blåbärsmuffins med crunch. Det blev en riktigt lyckad kombination med mycket blåbär i.
 
 
Recept (12 stycken)
 
Muffins
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Crunch
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
 
Fyllning
ca 5 dl blåbär
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader om du använder dig av vanlig ugn.
  • Placera muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  • Rör ner smöret och mjölk.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
  • Blanda ingredinserna till crunchen till en smulig deg. 
  • Varva smet med blåbär i formarna tills dess är fyllda till 3/4 delar. Lämna några blåbär till garnering.
  • Toppa muffinsen med några blåbär och crunch.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna.
 
//Sofia

Kommentera här: