Mumsiga bananmuffins

Bananmuffins är perfekt att göra när man har gamla övermogna bananer hemma. Istället för att slänga dom kan man göra bananmuffins. Desto brunare och fulare bananerna är desto mer smak ger dom. Har du flera gamla bananer liggande går det utmärkt att göra dubbel sats och frys in en del av muffinsarna.
 
 
Recept (12 stycken)
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
1 msk citronsaft (valfritt)
  • Vispa rumsvarmt smör och strösocker pösigt, tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  • Mosa bananerna och pressa över citronsaften. Citronsaften hjälper till att motverka att bananmoset blir brunt, har man ingen citronsaft går det lika bra utan.
  • Blanda i bananmoset i smörblandningen.
  • Vänd sist ner mjölblandningen.
  • Fördela smeten i muffinsformar. Fyll inte mer än 2/3 del av formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
En del av mina muffins dekorerade jag med lite smält choklad och strössel.
 
Dom underbara formarna jag använt mig av till dessa muffins kommer från klaraform.se De är de bästa muffinsformar jag använt mig av då de inte släpper igenom något fett alls nästan och de håller formern jätte bra.
 
//Sofia
 

Kommentera här: