Vit chokladkaka med after eight

Jag hittade ett recept på en vit kaka med after eight ovanpå som jag bara var tvungen att testa. Dock var jag ute efter att ha vit choklad även i kakan så jag gjorde om det lite efter eget tycke. Resultatet blev bra men nästa gång ska jag ta ut den ur ugnen lite tidigare så den blir lite kladdigare inuti. I receptet nedan har jag redan justerat tiden i ugnen så det behöver du itne tänka på.
Orginalreceptet kommer från Lindas bakskola och du hittar det här.
 
 
Recept (form på ca 24 cm)
 
2 ägg
2 dl strösocker
125 gram smör
125 gram vit choklad
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
ca 14 plattor after eight
 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i en rund form på ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker lätt.
  • Smält smör och choklad tillsammans.
  • Låt smör- och chokladblandningen svalna något, rör sedan ner den i äggblandningen.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten när du tar ut den.
  • Lägga ut after eight plattorna på kakan medans den fortfarande är varm.
Även om jag hade kakan inne lite för länge så vart den jätte god. Ännu bättre var den efter en dag kylen när chokladen hade satt sig lite mer. 
 
//Sofia