Kärleksmums

Klassiska kärleksmums, kakan med många olika namn. God och enkel att baka. På orginalet är det kokos på toppen men jag och dottern valde att använda oss av strössel denna gången. Det blev flera olika sorter då hjärtanen som vi började med tog slut. 
 
Recept
Kaka
225 gram smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 1/2 sl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
 
Glasyr
75 gram smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
 
Garnering
kokos eller strössel
 
Gör så här:
1. Sätt ungen på 175 grader. 
2. Smörj och bröa eller lägga bakplåtspapper i en form med hög kant, ca 25x30cm.
3. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
4. Vispa ägg och soker pösigt med elvisp.
5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Sikta sedan ner detta i äggvispet och rör runt. 
6. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. 
8. Låt svalna.
 
Glasyr
1. Smält smöret. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Blanda väl.
2. Innan glasyren breds på kakan måste ha svalnat helt annars kommer glasyren att rinna av. 
3. Toppa med kokos eller strössel.
4. Skär upp kakan i lagom bitar. 
 
 
//Sofia

Kommentera här: