Kikärtspaj med hallon och blåbär

Jag prenumererar på Smakbok. En box där man varannan månad får hem en hel låda med olika produkter att prova och recepttips. Ett av recepten som jag fastnat för var kikärtspaj med hallon och blåbär. Först tänkte jag det måste provas men sen tvekade jag då jag inte är så förtjust i kikärtor. Efter lite funderande bestämmde jag mig ändå för att prova det, vad skulle jag annars göra med kikärtorna som var med i boxen. Resultatet var riktigt gott. Pajen var dessutom ganska enkel att göra. 
 
Recept
 
 
Pajdeg
1 förpackning kikärtor (ca 380 g)
2 msk rapsolja
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Fyllning
350 gram hallon och blåbär
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
 
Gör så här:
1. Låt kikärtorna rinna av och sköj dem med kallt vatten. Mixa dem sedan i matberedare eller med stavmixer.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en ganska fast deg. 
3. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
4. Kvala ut degen till en rundel på ca 25 cm.
5. Blanda bären med strösocker och potatismjöl. Det går bra att använda frysta bär utan att tina dem först. 
6. Strö bären över pajdegen, lämna ett par centimeter till kanten. Vik upp kanten lite över bären och nyp ihop.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40-45 minuter. Tills bären bubblar och pajdegen har fått generöst med färg.
 
 
//Sofia

Kommentera här: