Enhöringstårta

Idag fyller min dotter 5 år och igår hade vi kalas för henne. Inför kalaset var valet av tårta givet och hon hade bestämt sig redan innan sommaren att hon skulle ha en enhöringstårta. Inuti tårtan skulle det även vara i regnbågensfärger. Efter en del googlade för ideér bestämde jag mig för hur jag skulle göra. 
 
 
Jag testade ett nytt recept på tårtbotten men när alla olika bottnarna blev dåliga och fick gå i soporna återvände jag till mitt gamla trogna recept, 3-3-3 botten, alltså tre lika botten. Bottnarna gjorde jag i engångspajformar av folie för enkelt ha lika stora formar. För varje omgång smet gjorde jag 2 bottnar. Till denna tårtan fick jag alltså göra 4 omgångar med tårtbotten.
 
Dottern fick sedan välja i vilken ordning bottnarna skulle vara inuti. För att få bäst effekt av de olika färgerna valde jag att ha en vit fyllning och valet föll på en citronmousse. Vilket var väldigt gott ihop med frostingen som innehöll vit choklad. 
 
Bottnarna och moussen la jag ihop dagen innan och lät ståi kylen över natten för att det skulle sätta sig ordentligt. Jag är alltid lika nervös när jag tar fram tårtan dagen efter, har fyllningen stelnat som tänkt eller rinner allt ut när jag tar bort formen. Men nästan varje gång blir det som tänkt och så även denna gången. Jag spacklade tårtan med vit choklad frosting. Därefter valde jag att färga resterande frosting med olika färger för att ha till manen. För att få mer effekt på manen valde jag att ha olika tyllar till de olika färgerna som jag spritsade med. 
Hornet och öronen gjorde jag av sockerpasta. För kunna garantera att de skulle stå upp hade jag ståltråd inuti. 
 
 
Dottern hade även önskat att det skulle vara en glittrande 5:a på tårtan. Jag hittade siffror i form av tomtebloss vilket blev perfekt. 
 
Dottern var jätte lycklig för tårtan och gästerna tyckte den var god.
 
//Sofia